Стартап Македонија се формира како заедница на креативни претприемачи

Стартап Македонија е основана како непрофитна Асоцијација на стартапи, креативни претприемачи, акцелератори и инвеститори кои ќе работат заедно да креираат средина во која иновативноста ќе биде наградена и новите идеи ќе бидат претворени во издржани бизниси. Македонија за жал заостанува зад своите најблиски соседи кога се иновациите во прашање, но сега повеќе од било кога […]

Read more
Startup Macedonia at the Balkan Changemakers’ Weekend

We are excited to announce that our members will be part of Balkan Changemakers’ Weekend in Struga organized by SECO EP, project supported by the Swiss government and implemented by Swisscontact, together with J.E. Austin. The event starts on Friday August, 26th and will welcome startup community leaders from Albania, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, […]

Read more
Здраво дизајнери, ни треба вашата поддршка!

Startup Macedonia e асоцијација која е формирана од стартап заедницата, со цел е да и помогне на стартап заедницата. Но, на почеток потребно ни е помош да креираме бренд. Затоа објавуваме повик до македонските дизајнери да се приклучат на стартап заедницата, да и дадат поддршка на Startup Macedonia и да креираат лого за асоцијацијата. Идеите […]

Read more
Introducing Startup Macedonia

Startup Macedonia is an Association created by a group of Macedonian startup enthusiasts, experts, investors, accelerators and organisations. We have one common goal: to connect the Macedonian startup community, encourage and help create a suitable and creative work environment for startups in Macedonia. One of the first goals of Startup Macedonia is to map all […]

Read more